Ugrás a fő tartalomra

Techtorial 2023

 Hello Folks!

I am going to write a short post about my Hungarian Techtorial 2023 experiences. Why am I do it? Because I have not have new topic in CCIE learning path. Last time I posted about BGP and IGP and I could write a deep-dive thing about them, but I think that can not be interesting in this platform. So I decided it that I write a a little about my Techtorial experiences. 


 

Ok! What is techtorial?

I think the Hungarian Cisco Techtorial was a network engineering celebrity day, like the ITBN for Security Engineers. My first event was at 2015 when I worked for the MT (Hungarian Telecom). It was a great time to talk with very smart people about the newest technologies, I learned many new technologies. Nowdays the event is good, but I can not see the twinkling and sparkling behind the programs, but I changed not the event. (If it will be 2 days program again with hotel room... ;) )

What is SD-WAN? | NetworkAcademy.io

In this year, the event was kept in the Etele Plaza Cinema (yeah like in 2022). There was many interesting topic in the program, my personal favorite was the  B. Áron's (cisco) SD-WAN presentation. It was a great summary about, where the cisco is in this technology, which are the development vectors in this topic. The second interesting presentation was also from Áron's SDA-fabric design considerations presentation. I was a good summary about the new network architecture of SDA (LISP Pub/Sub) or the new feature of DNA Centers.

Cisco SD-Access Solution Design Guide (CVD) - Cisco

I really would like to join the Segment Routing topic, but I have not enough time... so I have to be satisfied with the presentation pdfs.

Instead of the SR topics accidentally I joined to an interesting WiFi backhaul presentation which was fascinating. In a short: WiFi APs can join on wireless mode to each other, and they can automatically build an MPLS network. What a great presentation of the Service Provider technologies can integrate in the enterprise or industry networks.

https://www.cisco.com/c/en/us/products/wireless/ultra-reliable-wireless-backhaul/index.html

Ok the real reason why I am write this post is:

I kept my own presentation about the Automation in the Enterprise Network on based DevNet service.

Here is a little  summary about it:

It has been already done by the Robot!

So what the Robot have to do?

Anything or everything!

Good question! I tried to present to the public, the enterprise system integration can be or can not be different from the innovation process. What is the differences? It can be the same!

 

Are there any universal process for enterprise innovation?


   

 How can be a prototype developed?

 

 Can we develop our own Robots?

 

And so many marketing element, what I do not want to present in here...

Read it on the 99999 webpage! (if it available)

So my topic was the automation possibilities of the IT (Network) infrastructure, and I show a demo about or WEBEX based ISE integration.
 Yeah here I am, that gray haired fat guy... that's all Folks!

See yo in the next post! (I hope it will be an CCIE topic)

 

Érdekesebb bejegyzések

Hálózat-virtualizáció a gyakorlatban - ACI fabric E01

Cisco ACI Kellett már nekünk mint egy falat kenyér, hogy végre történjen ebben VLAN-okba költözött posványos DC rendszerekkel valami... valami új. Mit tegyünk, ha hálózati infrastruktúrát az határozza meg, hogy adott VLAN-ok, hol vagy hol nem szerepelhetnek az infrastruktúrában, ha egy létesítést 8 különböző IT vezetőnek kell jóváhagyni, ha a felelősség tolása másra fontosabb, mint a projekt végrehajtása. Cisco ACI-ról írni nehéz dolog egy olyan alternatív IT valóságban, ami ma Magyarországon van... Mert amíg azzal küzdünk bizonyos helyeken, hogy az ultrafontos IT app egy 486-os gépen fut, ami csak 10M half-ot tud, addig nem tudjuk a 20 éve EoS demarkációs switch-et lecserélni, a lassan szintén EoS státuszba kerülő "legújabb" Nexus switch-re. Addig felesleges bárminek is a infrastruktúrában alkalmazás centrikusnak lenni, amíg az alkalmazásunkat támogató csapat az eniac-os lyukkártyás időszakon mereng, és még mindig nem fogadja el 21 századot. Mint azt egy korábbi be

SD-WAN vagy SD-NINCS II. epizód Cisco (Viptela) 1

Cisco SD-WAN első rész Bevezető Élek az alkotói szabadság jogával, és ellentétben az eddigiekkel kicsit rövídítek a post címén. Eredetileg ez a sorozat Hálózat-virtualizáció a gyakorlatban SD-WAN vagy SD-NINCS II.rész Cisco (Viptela) 1 címet kapta volna, csak hát: Kib@#&0tul hosszú lenne. Az SD-WAN témakör önmagában megér egy post sorozatot. A Cisco SD-WAN-ról sok mindent lehet írni, így ez is megér egy önálló post sorozatot. Cisco SD-WAN-nak nem kis történelmi háttere van már, hiszen a megoldást szakmai berkekben leánykori néven viptelának is hívják. A Cisco 2017 májusában fejezte be a Viptela akvizícióját, és termékeit saját megoldásként, immáron 3 éve Cisco SD-WAN megoldás részeként kínálja az ügyfelei felé. Azért hivatkozunk a szakzsargonban Viptela néven a megoldásra, mert a Cisco-nak további SD-WAN megoldásai léteznek, illetve léteztek: SD-BRANCH (ENCS platform) Meraki SD-WAN IWAN (performance routing alapú, APIC-EM vezérelt kezdeményezés, ami sajnos kihalt )

Hálózat-virtualizáció a gyakorlatban SD-WAN vagy SD-NINCS I. epizód Fortigate

SD-WAN vagy SD-NINCS I. rész Ez a bejegyzés sorozat ötlete, akkor merült fel bennem, amikor különböző gyártók SD-WAN-nak titulált megoldásait próbáltam összegezni magamban... Figyelemebe véve az alap elképzelést és a technikai megvalósíthatóságot, három kategóriát állítottam fel ezekre megoldásokra: SD-WAN megoldások - melyek biztosítják a transzport agnosztikus átvitelt, lehetőséget adnak a szolgáltatótól független topológia kialakítására központi orkesztráció és kontroll segítségével, továbbá az üzleti alkalmazások számára északi irányú API integrációra adnak lehetőséget. SD-NINCS megoldások - melyek marketing anyagokban szerepeltetik az SD-WAN-t, viszont technikai oldalról csak egy jól komponált policy based routing, ami  maximum megvalósítható. SD-LESZ megoldás - valahol a kettő között... Fortigate SD-WAN Március 13-ka óta HOME-OFFICE-ban dolgozom. Nem volt egyszerű az átállás, legalábbis mentálisan mindenképpen megterhelő a napi feladatok elvégzése úgy, hogy közbe

IPAR 4.0 - Okos megoldások, hülyén megvalósítva

IPAR 4.0 Telekommunikációs és informatikai berkekben, az IPAR 4.0 eszközöket valahogy úgy definiáljuk, hogy ipari cuccok amik IP hálózaton is kommunikálnak... Természetesen ez egy durva egyszerűsítés, de ebből a szögből nézve a gyártásban betöltött szerepe nem annyira fontos, mint a hálózatban elfoglalt helye. Ezek olyan tipikusan beágyazott-rendszer alapú megoldások, melyek saját operációs rendszerrel rendelkezhetnek, és IP kommunikációra, egy már korábban lefejlesztett általában valamilyen linux alapú kernel modult használnak. Az ilyen eszközök mondhatni semmilyen tűzfal vagy végpontvédelmi megoldással nem rendelkeznek, kommunikációjuk az adatgyűjtő berendezésekkel általában nem titkosított, így potenciális veszélyforrást jelentenek a hálózatunkban. Nos eddigi tapasztalataim alapján az IoT és/vagy SMART termékek terén az, hogy minél olcsóbban, minél több szolgáltatást legyenek képesek nyújtani a végfelhasználó felé. A ipari plc-k vezérlő szoftvere - amin keresztül menedzs